zondag 1 april 2012

KOFC neemt het kampioenschap weer zelf in handen na een duidelijke 3-0 zege tegen Kallo B en het 1-1 gelijkspel van eerste achtervolger Melsele B.

Het vertrouwen dat we vorige week hadden opgedaan met de zege op Tielrode moest er vandaag voor zorgen dat we thuis tegen Kallo B de 3 puntjes thuis zouden houden. Coach Michel Van Bristom gaf het vertrouwen aan de elf die deze zege in Tielrode tot stand hadden gebracht, hierdoor moest de geschorste Yan Van Haegenbergh voor de eerste keer dit seizoen op de bank starten. Een sterk bezette bank me dunkt, met de van zijn knieblessure herstelde Nils Claessens en supersub Job Gillis. Ook Jesper Van Hul was voldoende hersteld van zijn knieblessure om dit rijtje te vervolledigen. Kallo B moest niks, maar dat is nochtans altijd een linke opdracht om zo'n tegenstander opzij te zetten, zij konden zonder enige druk aan deze partij beginnen. Wij daarentegen konden het ons niet veroorloven om nog meer punten te morsen.

De eerste 15 minuten werd het een studieronde voor beide ploegen. Achterin hadden we het niet onder de markt tegen de kopbalsterke spitsen, maar zonder erg. Doelrijpe kansen kwamen er niet uit voort. Jammer dat Tony Berckmoes in één van zijn eerste duels al geel pakte, zodoende wij hem binnen 2 weken op Belsele moeten missen. Na deze eerste 15 minuten nam KOFC duidelijk de overhand en voetbalde het kans na kans bijeen. De eerste grote kans kwam er toen de bedrijvige Jimmy Potithai alleen op doel kon afgaan, maar hij kraakte zijn schot en de keeper kon de bal in corner duwen. KOFC bleef de match controleren en nu was het na 20 minuten Lucas Van Der Jeught zijn beurt om zich door te zetten in de zestien. Hij kreeg een tackle te verwerken die een penalty waard was, maar hij bleef op de been om de vrijgelopen Lars Claessens te bedienen. De slechte staat van het veld zorgde ervoor dat die zijn schot volledig miste en hoog over besloot. Na een 25 minuten spelen was het dan toch raak : de Kallo-keeper miskeek zich volledig op een harde vrijtrap van Jimmy Potithai en zag de bal tussen zijn benen in doel glippen. Toen nadien Lucas terug gevloerd werd in de zestien ging de bal op de stip. Benoît De Ceuster zette zich achter de bal voor zijn 5e penaltygoal dit seizoen, maar de keeper koos jammer genoeg de juiste hoek om de bal in corner te duwen. KOFC liet dit niet aan zijn hart komen en hield het speloverwicht vast. Na een 35-tal minuten konden we dan uiteindelijk een 2e maal scoren, weer via de onvermijdelijke Jimmy Potithai. Hij controleerde een lange bal in de zestien, wachtte de reactie van de keeper af en plaatste de bal heerlijk naast de paal binnen. De geruststellendere 2-0 voorsprong was een feit. Met deze score gingen we ook rusten.

Om geen rode kaart te riskeren werd Tony Berckmoes gewisseld en kwam Yan Van Haegenbergh op zijn vertrouwde linksbackpositie en nam Joris De Paep het centraal over van Tony. We waren vastberaden om in de tweede helft de nul te houden en de score nog wat verder uit te diepen.

De 2e helft bleef KOFC oppermachtig. Hoeveel Kallo ook probeerde, ze kwamen moeilijk door ons pantser heen. Toen de ingevallen Nils Claessens er dan nog eens 3-0 van maakte nadat zijn broer Lars hem schitterend gelanceerd had, was de match zo goed als gespeeld. Kallo van zijn kant liet zich nog éénmaal opmerken met een kopbal op een inworp, maar Benoît De Ceuster kon dit gevaar juist voor de lijn ontzetten. De gretigheid om nog eens de nul te houden was af te lezen op ieders gezicht. Verder onthouden we nog de 3e gele kaart voor topschutter Joeri Verhaeghen na een vermeende schwalbe, waardoor we tegen Belsele 2 spelers moeten missen wegens schorsing en 1 (Nils Claessens) wegens stageverplichtingen op een boot ergens op de Noordzee...
De wedstrijd eindigde dus op een verdiende 3-0 overwinning al hadden we deze score nog verder kunnen uitdiepen met wat meer efficiëntie.

Het feestje na deze thuisoverwinning werd dan ook nog eens opgefleurd toen we hoorden dat onze bevriende buren van Haasdonk achtervolger Melsele B op een 1-1 gelijkspel hielden en dat onze volgende tegenstander Belsele Meerdonk thuis eveneens op een 1-1 gelijkspel hield. Hierdoor nemen we terug ons eigen lot in handen en mits een 6 op 6 in de resterende 2 wedstrijden mogen we eindelijk de titel vieren ! Maar geen voorbarig gejuich, het ziet er al veel beter uit dan een paar weken terug, maar we zijn er nog niet ! Nu een welverdiend vrij weekend volgende week en de week nadien de belangrijke uitwedstrijd tegen Belsele in het oude stadion van Red Star Waasland op zaterdagavond. Hopelijk komen er genoeg supporters mee om ons naar de overwinning te schreeuwen en eventueel ook de titel als Melsele B in zijn thuiswedstrijd tegen VK Hamme punten laat liggen! C'mon Repmond !

Ploegopstelling : Koen Verbeke, Joris De Paep, Tony Berckmoes ('45 Yan Van Haegenbergh), Christoph De Roeck, Benoît De Ceuster, Dieter Slowack, Glenn Moorthamer, Lucas Van Der Jeught ('60 Nils Claessens), Lars Claessens ('75 Job Gillis), Jimmy Potithai, Joeri Verhaeghen. Reservekeeper : Jesper Van Hul.