maandag 23 april 2012

The worst case scenario : 1-2 verlies in titelmatch...

Het is nooit zo moeilijk geweest als nu om een verslag te schrijven over een match waar we mits winst zeker waren van de titel. Ik ga er dan ook niet teveel over schrijven, want deze wonde zal toch de tijd vergen om te helen en de ontgoocheling is nog te vers om er een zo objectief mogelijk verslag over te schrijven. Alles was aanwezig om er een feestdag van te maken, maar de ontgoocheling die zich meester maakte bij de spelers, technische staf en supporters na de match deed het feestgewoel toch (even) verbleken.

De match was nauwelijks van start gegaan of we waren al op achtervolgen aangewezen. Een bal door het centrum werd genadeloos afgewerkt voorbij een uitgekomen Koen Verbeke. KOFC was van slag, maar slaagde er nadien wel in om volledig speloverwicht te creëren. En de kansen, die kwamen er zeker. Een 10 minuten na de openingstreffer van Hamme Zogge kregen we de eerste kans via een penalty na handspel van Hamme Zogge in de zestien. Jimmy Potithai zette zich achter de bal, maar zijn eerste penaltymisser ooit was een feit. Nadien bleven we de tegenstander tegen eigen doel drukken, met nog enkele doelrijpe kansen tot gevolg. De rebound op een harde vrijtrap van Jimmy kon door de aanstormende Tony Berckmoes net niet afgewerkt worden. 0-1 was dus de ruststand.

De kopjes werden terug vrijgemaakt tijdens de rust en we hadden nog steeds het gevoel dat we deze match naar ons toe konden trekken, maar dan moesten we uiteraard wel efficiënter worden voor doel.

Efficiëntie, dat ontbrak ons juist gisteren. De tweede helft hebben we zeker 3 open doelkansen gemist. Met een counterploeg zoals Hamme Zogge betaal je dit natuurlijk cash. Na een misverstand in de verdediging werd het dan ook snel 0-2 en je zag de moed bij iedereen in de shoes zakken. Coach Michel Van Britsom moest risico's nemen en offerde een verdediger op om aanvallender te spelen. Dit resulteerde al snel in enkele grote kansen. Een voorzet vanop rechts kon door Lars Claessens niet gekadreerd worden voor een leeg doel en Joeri Verhaeghen miste voor de kleine backlijn ook precisie na een teruggelegde bal van Marco Cuyt. Job Gillis had dan ondertussen ook tegen de paal geknald. Hamme Zogge prikte nog een paar maal tegen met oa een kopbal op de deklat, maar konden rustig met 10 man achter de bal kruipen om hun kansen af te wachten. Uiteindelijk konden we dan een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer scoren via een afgedwongen owngoal, maar het slotoffensief nadien bracht niets meer op.

Toen kregen we te horen dat Eksaarde ook verrassend verloor in eigen huis van Melsele zodoende Melsele volgende week op de laatste speeldag na een onafgebroken leiderspositie van KOFC van een 20-tal speeldagen mits winst tegen YB Beveren over ons kan springen en de titel grijpen...een scenario dat Alfred Hitchcock himself niet beter geschreven zou hebben.

Ploegopstelling : Koen Verbeke, Yan Van Haegenbergh, Tony Berckmoes, Christoph De Roeck, Benoît De Ceuster ('65 Marco Cuyt), Dieter Slowack, Glenn Moorthamer ('45 Lars Claessens), Lucas Van Der Jeught ('75 Job Gillis), Joris De Paep, Jimmy Potithai, Joeri Verhaeghen. Reservekeeper : Jesper Van Hul.

De resultaten en klassement kan u vinden op www.devoetbalkrant.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten