zondag 15 april 2012

Ware thrillermatch op Belsele tot een goed einde gebracht : 2-3 winst !

Gisteren konden we mits winst in het stadion van het vroegere Red Star Waasland het lot over het kampioenschap in eigen handen houden. Coach Michel Van Britsom had wel weer nu eens moeten puzzelen in de voorhoede aangezien de afwezigheid van de Claessens gebroeders (stage en verlof) en topschutter Joeri Verhaeghen (schorsing). Ook in de achterhoede moesten we de laatste weken sterk acterende Joris De Paep terug naar centraal achter schuiven wegens de schorsing van Tony Berckmoes. Yan Van Haegenbergh was algoed op tijd terug van zijn feestweek in Ischl om de linksback terug over te nemen. Job Gillis, Marco Cuyt, Steven Palet en Kristof Anné kwamen ons vervoegen om deze belangrijke wedstrijd in deze beslissende fase van de kampioenschap winnend af te sluiten.

Hetgeen ons wel onmiddellijk naar de keel greep toen we het plein opliepen was de enorme grootte van dit plein, ik denk het grootste plein waar we ooit op gespeeld hebben. Fysieke paraatheid zou een belangrijke factor spelen, dat wisten we op voorhand. Na de minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van de moeder van T3 Marc Moorthamer begonnen we aan deze wedstrijd. KOFC begon vrank en vrij en liet al snel de eerste kansjes optekenen. Job Gillis liep zich pleuris vooraan om de gaten in te duiken. Zijn eerste kans schoot hij voorlangs buiten. Ook op corner van Michael Van Gorp waren we gevaarlijk, maar de imposante keeper van Belsele kon steeds tijdig ontzetten. Na een 10 minuten was het dan toch reeds raak. Job Gillis werd diepgestuurd en besloot om op doel te knallen vanaan de grote backlijn...en hoe ! De bal schoot als een raket deklat binnen. Wat een doelpunt ! Belsele begon zich na dit doelpunt wel beter te mengen in de debatten en een voorzet van hun linkse flank werd ei zo na op doel gekopt, maar de Belselespits kwam een neuslengte tekort. Belsele nam het veldoverwicht over en het was alle hens aan dek om deze stormloop te doorstaan. Na een 20 minuten kregen ze dan een penalty, met het nadruk op "kregen" : Joris De Paep zat een doorgebroken Belselespits achterna en deze hield opeens halt een meter of 2 buiten de zestien zodoende Joris niet anders kon dan hem omverlopen. Hij viel tot in de grote backlijn en de scheids floot warempel een strafschop ipv een vrijtrap. Dit was wel buiten onze keeper Koen Verbeke gerekend. Deze ranselde de penalty uit zijn doelvlak en kon eveneens voorkomen dat de rebound werd afgewerkt. Met hernieuwde moed namen we de wedstrijd terug op en herstelden het evenwicht gaandeweg de eerste helft. Het bleef wel opletten voor de snelle uitbraken van Belsele. Net voor afluiten, was het dan weer tijd voor Job Gillis om zijn duivels te ontbinden. Hij kreeg de bal toegespeeld aan de grote backlijn, deze botste voor zijn dodelijke linkervoet en de Belselekeeper zag deze weer eens voorbij zich in het hoekje zoeven. 0-2 op een ideaal moment. Net als de thuiswedstrijd tegen Belsele zou Job Gillis weer eens beslissend zijn. Belsele kan vanaf dit moment echt wel spreken van een "Job-complex".

Tijdens de rust waren we ons bewust dat de schaapjes nog niet op het droge waren, maar dat we dit niet meer mochten afgeven. De kopjes werden weer vrijgemaakt om de tweede helft dezelfde vechtlust en mentaliteit tentoon te spreiden en onze gele truitjes nat te maken.

De tweede helft zou wel een thriller van formaat worden. KOFC was wel de gevaarlijkste ploeg en voetbalde menig kansen bijeen om het derde doelpunt te maken. De eerste 20 minuten van de tweede helft kwamen we zonder kleerscheuren door. Marco Cuyt kwam de moegestreden matchwinnaar Job Gillis vervangen. Uiteindelijk kon Belsele de aansluitingstreffer maken. In eerste instantie kon Koen Verbeke nog redding brengen, maar op de rebound had hij geen antwoord. 1-2 een 20-tal minuten voor tijd. Nu was het de zaak de kalmte te bewaren en niet in paniek te raken. Er kwamen nog kansen voor de sterk spelende Lucas "Zidane" Van Der Jeught (teruggelegde bal van Marco Cuyt over de kooi geschoten) en Marco Cuyt (voorzet van Jimmy Potithai in de hoek geplaatst, maar op de lijn gered door een Belseleverdediger) om de score uit te diepen, maar het zou spannend blijven tot het laatste fluitsignaal. Toen een paar minuten voor tijd Marco Cuyt langs de lijn werd gestuurd en zijn rush voorbij de uitkomende keeper ongelukkig door een Belseleverdediger in het eigen doel werd gelopen, dacht iedereen dat deze 1-3 stand de veer zou doen breken bij de tegenstander, maar niets is minder waar. Een minuut nadien maakten ze terug de 2-3 aansluitingstreffer. Hun technisch vaardige middenvelder mocht 3 man voorbijgaan en breed leggen. Het schot dat op de voorzet volgde kon weer in eerste instantie door Koen gered worden, maar de rebound werd voorbij een slidende Christoph De Roeck in doel geschoten. Nog een minuut reguliere tijd was er over. Toen Marco Cuyt nadien op een diepe bal van Benoît De Ceuster alleen op de keeper mocht afgaan, werd hij foutief gestopt waarna een terechte rode kaart voor de thuisspeler volgde. De daaropvolgende vrijtrap werd eerst door de ingevallen Steven Palet in de muur geschoten, maar zijn rebound werd veel beter getrapt. Hij trapte deze rebound in de volley op de bovenkant van de deklat. In de 6 minuten dat de scheids liet overspelen (waarom in godsnaam zo lang ??!) kreeg de thuisploeg nog een corner en vrijtrap die in de box werden gedropt, waar levensgevaarlijke duels werden uitgevochten (o.a. door hun vooruitgeschoven doelman) om de bal. Koen Verbeke en zijn verdediging hielden stand en na het verlossende eindsignaal vloog iedereen mekaar in de armen na deze helse wedstrijd. Het gegeven dat Melsele B ook won (met 2-0 van VK Hamme) kon onze feeststemming niet verstoren.

Nu moeten we het volgende week thuis tegen Hamme Zogge gewoon afmaken. Hetgeen we nu al het heel seizoen naartoe leven, ligt nu echt in ons handbereik. Hopelijk stromen er volgende week voldoende supporters naar de Olympiastraat zodoende we voor een vol huis de titel grijpen en het feestgedruis zich laat horen over het ganse grondgebied van groot-Kruibeke. We hebben het nog altijd zelf in handen, dat is in ieder geval onze verdienste. Rekenen op een misstap van Melsele B op Eksaarde is gevaarlijk, maar hoe Eksaarde op deze moment bezig is en hoe ze geklasseerd staan in de derde periode is toch hoopgevend.

Oh ja, bijna vergeten : ik moest van de voorzitter in het verslag vermelden dat de champagne al koud staat voor volgende week !
C'mon Leeuweeeeeeeuuuhhh !

Ploegopstelling : Koen Verbeke, Yan Van Haegenbergh, Joris De Paep, Christoph De Roeck, Benoît De Ceuster, Dieter Slowack, Glenn Moorthamer, Lucas Van Der Jeught ('90 Kristof Anné), Jimmy Potithai ('75 Steven Palet), Michael Van Gorp, Job Gillis ('60 Marco Cuyt). Reservekeeper : Jesper Van Hul.