zondag 25 maart 2012

De heropstanding in Tielrode : 1-3 winst ! We're back in the game !

Sinds gisteren na de 3-1 winst van Melsele B tegen Bosdam Beveren waren we sinds lang de eerste plaats kwijt. Met vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Tielrode op het programma zou het geen sinecure worden om de eerste plaats terug beet te nemen. Tielrode moest vandaag wel een aantal basispionnen missen, waaronder ex-KOFC'er Stijn Suykens, en kwam dus gehavend aan de aftrap, maar geconcentreerd blijven was de boodschap.

In een zonovergoten wedstrijd kwam we in de eerste helft amper in de problemen. De organisatie stond er en kapitein Christoph De Roeck schreeuwde zijn manschappen naar voor. KOFC nam het initiatief en liet weer wat van haar sprankelend combinatievoetbal zien, welke we een paar weken moeten missen hebben. Het veld lag hiervoor ook wel ideaal. Na 5 minuten hadden we wel het geluk dat de scheids het onbezonnen natrappen van Lars Claessens niet had opgemerkt, anders hadden we de zo goed als volledige wedstrijd met 10-en moeten verderspelen. Jimmy Potithai kreeg carte blanche van coach Michel Van Britsom en maakte hier dankbaar gebruik van om de gegeven ruimte in te duiken en gepast te dreigen. De eerste kans was voor Lucas Van Der Jeught op een rebound, maar hij was net iets te traag om af te drukken en weg was deze kans. Na een 20 minuten was het dan toch raak : een ideaal getrapte vrijtrap van Lars Claessens over de verdediging werd door de ingelopen Jimmy Potithai via zijn hoofd of schouder naast de keeper zijn broek gelegd : 0-1. Tielrode probeerde nadien de bakens nog te verzetten, maar hun laatste pass was niet zuiver genoeg of hun schoten werden tijdig afgeblokt door onze verdedigers of gestopt door een uitstekend keepende Koen Verbeke. Na een klein half uur in de wedstrijd konden we 1 van de volgende kansen benutten : topschutter Joeri Verhaeghen kon na 3 doelpuntloze wedstrijden zijn torinstinct terug nieuw leven inblazen en knalde de doorgekopte bal van Lars Claessens staalhard in de netten. Het scorebord wees nu een 0-2 voorsprong aan en deze was zeker terecht. Tielrode wist even niet meer van welk hout pijlen maken en kort na de 0-2 werd de score uitgediept naar 0-3. Jimmy Potithai zag op een vrijtrap dat rechtsback Benoît De Ceuster was ingeschoven. Hij stak de bal diep en Benoît kon de bal juist voor de achterlijn voor doel jagen waar Tony Berckmoes de keeper verschalkte en de 0-3 op het bord zette. Tielrode wou toch nog voor de rust tegenscoren, maar de 4-tal corners die ze in de laatste minuten voor de rust konden afdwingen, werden allen onschadelijk gemaakt.

Michel hield ons tijdens de rust met de voetjes op de grond en waarschuwde voor overdreven optimisme de tweede helft. Het was de zaak om net op dezelfde manier als in de eerste helft Tielrode bij de keel te grijpen en zo de match volledig dood te maken.

Het moet gezegd dat dit het overgrote deel van de 2e helft wel lukte, maar Tielrode nam nu wel meer het initiatief en KOFC kroop nu iets te ver achteruit. Ons middenveld, met het centrale duo Moorthamer - Slowack, moest naar adem happen, de fysieke uitputtingslag in deze loden hitte zou in de 2e helft wel zijn invloed hebben op het spel. Tielrode voelde dat hun openingstreffer erin zat en bleef hier ook halsstarrig naar zoeken. Na een 75 minuten in de wedstrijd werden ze beloond voor hun inspanning : onze buitenspelval klapte iets te laat open en de technische vaardige Tielrodespeler kon de bal voorbij de uitgekomen Koen Verbeke in het hoekje deponeren. 1-3 met nog een kwartier te spelen. Tielrode kwam nog 1 maal gevaarlijk dichtbij de 2-3 op een stilstaande fase, maar deze kans werd onbegrijpelijk naast ons doel getrapt. Verder onthouden we ook de debuten van Steven Palet en Tars Canfyn, die hun sterke laatste weken bij de reserven beloond zagen met een invalbeurt. Het bleef bij de 1-3 stand, al bij al een terechte overwinning, maar wel jammer van het tegendoelpunt. We hadden nog eens graag de nul gehouden...

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Kallo B, hopelijk kunnen we dan de goede lijn van vandaag doortrekken en ook onze slechte wedstrijd tegen SVH Waasmunster uitwissen met een klinkende overwinning. De titeldruk heeft zich momenteel verplaatst naar Melsele en hopelijk bezwijken ze hieronder op de velden van onze buren van Haasdonk B volgende week. Het zou mooi zijn met de rustperiode van Pasen in't verschiet. Come on leeeeuwwweeeeuh !

Ploegopstelling : Koen Verbeke, Joris De Paep, Tony Berckmoes, Christoph De Roeck, Benoît De Ceuster, Dieter Slowack, Glenn Moorthamer (' 70 Tars Canfyn), Lucas Van Der Jeught ('80 Steven Palet), Jimmy Potithai, Lars Claessens ('75 Michael Van Gorp), Joeri Verhaeghen. Reservekeeper : Benjamin Engels.