zondag 22 april 2012

Spannende afscheidsmatch Peter Van Steen eindigt in 4-4

Ik heb zelf nog het genoegen gehad om het eerste afscheid van Peter Van Steen 11 jaar geleden op de club mee te maken. Peter was toen 37 en had al wat watertjes doorzwommen als voorzitter, bestuurslid, jeugd- en reserventrainer en vooral speler bij 1e ploeg en reserven. Hij nam toen in stijl afscheid als een gerespecteerd clubicoon zoals maar weinigen zich mogen noemen. Gisteren had ik zowaar een dejà-vu al zijn we wel 11 jaar verder. En ik kan niet echt zeggen dat Peter op die 11 jaar heeft ingeboet aan conditie, inzet of voetballend vermogen. Het was alsof de tijd had stilgestaan (al merk ik bij mezelf op dat ik niet meer die 78 kilo weeg van vroeger). Over naar de match waar de 4e plaats in het klassement te verdedigen viel. Kapitein Peter stond weer als rots in de branding in de verdediging met naast hem Benny, Claus en Sven. Nu, toeval of niet maar 10 jaar geleden was dit ook Benny (Boodts), (Bram) Claus en Sven (Meersman)...In het middenveld rekenden we op Tars (al had die maar kleine oogjes), Palet en Nicolas en op de flanken de bijna-getrouwde Jan De Kerf en Michael Van Gorp. Vanvoor in de spits stond Marco Cuyt. De wedstrijd verliep rustig al moest Tars al vroeg in de 1e helft een elleboogslag op zijn kaak incasseren waardoor hij groggy en met losse tanden de match verliet. Sint-Pauwels scoorde eerst vanuit een mooi getrapte vrije trap die (ook afscheidnemende) keeper Benjamin Engels er ei-zo-na met een kattensprong uit haalde. Rupelmonde kon dit ook en Dries Canfyn die zijn gehavende broer kwam vervangen schoot een vrije trap recht op de keeper. Deze loste de bal echter en duivel-uit-een-doosje Palet schoot de bal in de rebound hard via de deklat binnen. Diezelfde Palet stuurde Cuyt alleen door door een ingooibal te verlengen en Cuyt kon de ver uit zijn doel staande keeper met een lobbal verrassen. Helaas pikte Sint-Pauwels meteen terug aan door op corner aan de 2e paal ongehinderd de bal binnen te koppen. De 2e helft kon Rupelmonde afstand nemen en Van Gorp schilderde de bal op de kaalgeschoren Goossens die met een milimeter kopbal de keeper kon verschalken. De heroptredende Jef Gillis stak Van Gorp even later diep en die ging de lijn af, sneedt mooi naar binnen en kegelde in de verste hoek de 4-2 binnen. Sint-Pauwels bleef echter druk zetten en kwamen weer via een kopbal terug op 4-3. Rupelmonde liet nog een paar kansjes liggen en 10 minuten na de applauswissel van Peter, in de 94e minuut, maakte Sint-Pauwels toch nog gelijk. Al bij al een spannende wedstrijd waarbij Rupelmonde de 4e plaats in het klassement behoudt. Het moet niet gezegd worden dat Peter die avond nog uitgebreidt gevierd is en ook zelf gevierd heeft (al weet ik niet of hij dat stuk nog herinnert). Kiekjes uit de oude doos: