zondag 11 maart 2012

Eerste 0 op 6 van het seizoen : 3-1 verlies op Eksaarde.

De vrije speeldag voor achtervolger Melsele B indachtig, konden we vandaag in het verre Eksaarde weer op 8 punten uitlopen. Aangezien o.a. de centrale as van onze verdediging (Christoph De Roeck - Tony Berckmoes) geelgeschorst waren, diende coach Michel Van Britsom wat te puzzelen. Hij koos om onze vertrouwde 4-3-3 opstelling om te wisselen met een 3-5-2 en Eksaarde aldus hoog op te vangen.

De eerste helft was KOFC baas. Iedereen kweet zich zo goed mogelijk van zijn taak en Eksaarde kon slechts sporadisch dreigen. Na een paar minuten kon de Eksaarde-doelman een bal die tergend langzaam richting doelmond rolde juist voor zijn lijn ontzetten. Een paar minuten nadien kon Benoît De Ceuster op zijn geliefkoosde plek een vrijtrap nemen, maar deze zoefde jammer genoeg over de deklat buiten. KOFC voerde de druk op en na een 10 minuten kon Joris De Paep de openingstreffer scoren. Een slechte terugspeelbal van de Eksaardeverdediger en Joris was er als de kippen bij om een aarzelende doelman te vloeren : 0-1. KOFC bleef de wedstrijd controleren en ettelijke minuten later omzeilde Jimmy Potithai de buitenspelval en kon hij een doorsteekbal over de verdediging van Glenn Moorthamer afronden. En toch weer die pech dat de scheids het ander zag (of niet zag) en het doelpunt onterecht afkeurde. Dit had de doodsteek kunnen zijn voor Eksaarde, maar daarentegen putte ze hier moed uit en kwamen ze geleidelijk aan hun kop aan het venster steken. De heroptredende Koen Verbeke ranselde een omhaal uit zijn doel, wat toen ook het eerste gevaar was van de thuisploeg na 20 minuten. Na een half uur was spijtig genoeg alles te herdoen en caprioleerde een ongevaarlijke dieptepass via de voet van Joris De Paep in het eigen doel toen hij de bal trachtte te ontzetten. 1-1, mentaal een uppercut van jewelste.
Dit was ook de ruststand.

De technische staf had tijdens de rust wel wat mentaal oplapwerk nodig voor deze dreun, maar we moesten verder. Iedereen pepte mekaar op om de tweede helft weer het laken naar ons toe te trekken en voluit voor de winst te gaan.

Maar...de 2e helft werd een maat voor niets. De mentale slag van de gelijkmaker sneed ons de adem af en de thuisploeg rook bloed. Eksaarde nam de wedstrijd in handen en versierde een paar goede kansen. Bij KOFC lukte niet veel meer en na een 20 minuten in de 2e helft kwamen ze op voorsprong. Benoît De Ceuster trachtte de bal te ontzetten, maar de opzittende spits kon zijn pass blokken en op doel afgaan. De voorzet kon door de 2e spits van Eksaarde in een leeg doel geschoten worden. 2-1 met nog een 25 minuten te gaan. Eksaarde bleef doordrukken en nog geen 5 minuten nadien stond de 3-1 al op bord. De Eksaardespits kon zijn 2e van de dag scoren door een laag gekruist schot in de rechterhoek van het Rupelmondse doel te jagen. Het overige deel van de 2e helft trachtte KOFC hun achterstand nog weg te werken, maar de fut was eruit en Eksaarde kwam nog dicht bij een overdreven 4-1 score, maar Koen Verbeke kon met een voetveeg nog redding brengen.

Blijdschap troef bij de thuisploeg die dit jaar 6 punten tegen de leider haalt, ons zwarte beest heeft weer toegeslagen. Hopelijk brengen ze dezelfde efficiëntie op de mat tegen Melsele binnen een paar weken, want die dreigen op 2 punten te komen als ze volgende week zaterdag onze vrienden van PDK Bazel verslaan op eigen veld. Met nog een zwaar seizoenseinde voor de boeg moeten we alsnog vol aan de bak om de zo gegeerde titel binnen te rijven. Zonde, maar niet onmogelijk. Dit dipje moeten we samen door en vanaf volgende week knopen we weer aan met de overwinning thuis tegen SVH Waasmunster. Het mag gewoon niet anders...

Ploegopstelling : Koen Verbeke, Yan Van Haegenbergh, Dieter Slowack, Benoît De Ceuster ('70 Daan Heyrman), Glenn Moorthamer ('45 Job Gillis), Joris De Paep, Lars Claessens ('85 Dries Canfyn), Nils Claessens, Jimmy Potithai, Joeri Verhaeghen, Michael Van Gorp. Reservekeeper : Benjamin Engels.